top of page

Hoe wen ik mijn pup aan de bench?

Bijgewerkt op: 10 mrt.

Een bench kan een leuke slaapplaats zijn voor uw hond, daarnaast is het handig wanneer jullie samen op hotel gaan of kan het helpen in de zindelijkheidstraining. Hieronder vind je een stappenplan over hoe je jouw pup aan de bench laat wennen. Hij leert het als een leuke plaats plaats zien om te ontspannen.

De bench correct aanleren is heel belangrijk. Wanneer je dit niet zou doen kan het voor jouw hond een traumatiserende ervaring zijn. Je pup kan in paniek zijn deken in duizend stukken scheuren, zichzelf verwonden door aan de deur te krabben of de hele tijd janken en blaffen! Laat jouw hond dus pas alleen in de bench als je alle stappen hebt doorlopen.

puppy

Fase 1: gewenning aan de bench en positieve associatie

- Zet de bench in de living, een ruimte waar vaak mensen aanwezig zijn.

- Maak de bench gezellig door er iets zachts in te leggen (met zijn geur op) en er een doek over te leggen. Let wel dat de bench niet volledig is afgedekt, zodat hij jou nog kan zien.

- Geef vanaf nu zijn voeding telkens in de bench, zo wordt het iets positief.

- Wanneer hij spontaan in de bench gaat liggen zeg je flink en geef je hem eventueel een massage (als hij dat leuk vindt). Als hij vaak uit zichzelf in de bench gaat slapen ben je klaar voor de volgende stap!


Fase 2: Gewennen aan het sluiten van de deur

- Wanneer de hond de bench in ligt, sluit je even de deur en doe je de deur onmiddellijk terug open. Herhaal dit meerdere keren per dag. Zo leert de hond dat de deur dicht kan, en dat dit niet veel wil zeggen.


- Als de hond helemaal niet meer opkijkt van het sluiten van de deur kan je de duurtijd geleidelijk opbouwen. Het deurtje is dus steeds een klein beetje langer dicht.


Fase 3: Gewennen aan alleen zijn in een gesloten bench

-Als je merkt dat hij lange tijd met gesloten deur kan slapen in de bench, kan je eens proberen in een andere kamer te gaan om iets te doen. Zo ben je er snel bij moest jouw pup panikeren. De duurtijd die je weg blijft moet ook geleidelijk opgebouwd worden.


- Als je wil dat de hond lange tijd in de bench blijft is het nodig om hem voordien goed moe te maken met een fikse wandeling en hem iets veilig te geven om te kauwen, zodat hij een bezigheid heeft terwijl hij in de bench ligt. In het algemeen raad ik aan een hond niet langer dan vier uur ononderbroken opgesloten te laten in de bench.


1.625 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page