top of page

Zoekspelletjes: De Buster Activity Mat

Bijgewerkt op: 20 jul. 2019

In mijn voorgaand artikel over zoekspelletjes voor honden leerde u hoe u de eerste stappen zet om uw hond te leren zoeken. U leerde ook wat de voordelen zijn voor uw hond. In dit artikel leert u mijn favoriete puzzel kennen voor honden, ter variatie op simpelere zoekspelletjes: De Buster Activity Mat.

Iedereen die al eens een hondenpuzzel kocht weet dat deze slechts korte tijd meegaan. Eens uw hond het trucje door heeft, lost hij de puzzel in geen tijd op. Heeft u een intelligente hond, dan zijn deze puzzels vaak de kostprijs niet waard.


De Buster Activity Mat is hierin anders. Hij is duurder in aankoop maar er zijn veel mogelijkheden en moeilijkheidsgraden in. Mijn hond is na 1 jaar nog even blij en nieuwsgierig als ik hem boven haal. Er is ook de mogelijkheid extra onderdelen bij te kopen nadien, voor extra variatie. Zo geraakt uw hond het puzzelen nooit beu en blijft het steeds een uitdaging. U kunt de onderdelen op andere plaatsen bevestigen of bepaalde delen weglaten of toevoegen.


Zoals vermeld in mijn voorgaand artikel over zoekspelletjes, is het belangrijk om makkelijk te beginnen en uw hond aan te moedigen als hij wat onzeker is. In bovenstaand filmpje is deze Jack Russel heel zelfverzekerd en duidelijk behoort hij tot de gevorderde zoekers. Weet dat dit mogelijk bij uw hond anders is.

U kan met uw stem indicaties geven als hij de juiste richting uit gaat. U kan eens iets aanwijzen of demonstreren. Help uw hond ook niet te veel, anders gaat de uitdaging verloren. Helpen is vooral nodig bij honden met weinig zelfvertrouwen of die snel opgeven.


Op de verpakking staan ook instructies over hoe u de moeilijkheidsgraad kunt opbouwen. Elk onderdeel kan je in verschillende stappen steeds een beetje moeilijker maken. Hier onder ziet u een filmpje van mijn hond. De rode ster kan u bijvoorbeeld gewoon volledig open laten liggen de eerste keer. Stop de snoepjes dan makkelijk bereikbaar in de blauwe flappen.


De mat kunt u onderhouden door een vochtige doek met wat azijn alles schoon te vegen. Gebruik droge snoepjes die niet afgaan zoals gedroogd vlees. Er is een handige opbergtas om alles weg te stoppen. Het materiaal is sterk. Zoals u ziet is mijn hond nogal fanatiek, maar tot nu toe is er geen enkele naad gelost. Naar mijn mening is de mat vooral geschikt voor kleine tot middelgrote honden. Grote honden zullen met de volledige mat op stap gaan.


U denkt misschien ondertussen dat ik deze mat verkoop of aandelen heb bij de firma, maar dat is niet het geval. Het is gewoon een product waar ik achter sta en zelf positieve ervaringen mee heb. Het is een leuk cadeau voor u en uw hond om op een leuke, uitdagende manier samen bezig te zijn. Het is entertainment voor de hele familie. Wij hebben al verschrikkelijk gelachen toen we onze hond bezig zagen. Ik wil er ook graag voor zorgen dat u uw geld investeert in iets wat de moeite waard is. Naar mijn mening is deze het zeker!


Hier verkrijgbaar:

366 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page